Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tässä uutiskirjeessä

 • Hallitus esittäytyy: Eija Hallikainen
 • SIG-työryhmätyöskentely
 • Kevään tapahtumia
  • Aamiaisseminaarit
  • Vuosikokous 17.3.2016
 

Hallitus esittäytyy: Eija Hallikainen

Olen Eija Hallikainen ja palasin muutaman vuoden tauon jälkeen itSMF Finlandin hallitustyöskentelyyn. Viimeisen parin vuoden aikana opiskelin töiden ohessa Haaga-Heliassa ja sain lokakuussa 2015 MBA-paperit ulos. Vastuullani hallituksessa tulevat olemaan tapahtumat, joita ovat mm. aamiaisseminaarit ja muut mahdolliset tapahtumat.

Vuodenvaihde toi muutoksia myös työelämässäni, sillä siirryin monen konsulttivuoden jälkeen asiakasorganisaatioon ja vastuullani on Lassila & Tikanojalla palvelunhallinnan käynnistäminen ja kehittäminen. Oma lähestymistapani on hyvin käytännönläheinen sekä konkreettinen ja pyrin motivoimaan henkilöt uusien toimintatapojen - ja työkalujen käyttöön käytännönläheisten esimerkkien ja erityisesti saavutettavien hyötyjen kautta.

Olen itse aina kokenut itSMF:n tapahtumat loistavaksi paikaksi verkostoitua oman alansa ammattilaisten kanssa. itSMF:n toimintaan ja eri tapahtumiin osallistuminen on antanut minulle mahdollisuuden oppia uutta ja kuulla mielenkiintoisia case-esityksiä. Lisäksi olen saanut erittäin laajan verkoston alan ammattilaisista. Tule sinäkin mukaan tuleviin tapahtumiimme verkostoitumaan ja kuuntelemaan ajankohtaisia asioita!

 

SIG-työryhmätyöskentely

SIG-työryhmätyöskentelyä aloitellaan taas vuoden 2016 puolesta. Tällä hetkellä päätettyjä työryhmiä on neljä ja ne ovat seuraavat:

 • Service Desk Evolution
 • Continual Service Improvement (CSI)
 • Palveluporfolio ja palvelu-CMDB
 • Service Integration and Management (SIAM)

Lisäksi olemme perustamassa viidettä työryhmää, jonka nimeä ei vielä olla päätetty.

Työryhmätyön tueksi saamme osion internet-sivuillemme (http://itsmf.fi/sig-tyoryhmat), johon olisi myös tarkoitus saada materiaalia eri työryhmiltä.

Tarvitsemme sekä työryhmien puheenjohtajia, että jäseniä työryhmiin. Oletko kiinnostunut työryhmätyöskentelystä, ja haluat jakaa omia kokemuksia muiden alan asiantuntijoiden kanssa?

Ota yhteyttä: Aki Ylivarviin, aki.ylivarvi@efecte.com

 

Kevään tapahtumia

itSMF jatkaa edelleen jäsenille maksuttomien aamiaisseminaarien järjestämistä. Aamiaisseminaarit järjestetään Hotelli Scandicissa.

Helmikuussa muotoillaan palveluja

Tuleeko sinulle mieleen muotoilusta vain Eero Aarnion pallotuoli ja Iittalan lasit? Mitä tekemistä muotoilulla on IT-palvelujen kanssa? ITIL-terminologiassa service design on käännetty palvelusuunnitteluksi, ja sillä tarkoitetaan elinkaaren vaihetta. Wikipedia määrittelee palvelumuotoilun seuraavasti: Palvelumuotoilu (engl. Service Design) tarkoittaa palvelujen innovointia, kehittämistä ja suunnittelua muotoilun menetelmin.

Mistä siis on kysymys? Helmikuun aamiaisseminaarissa torstaina 18.2. Scandic Simonkentässä asiaa valotetaan sekä yleisestä että IT-palvelujen näkökulmasta. Puhujina ovat Arto Puikkonen Goforelta ja Juha Kronqvist Hellonilta. Palvelumuotoilu ja -suunnittelu oli aiheena myös vuosi sitten laivaseminaarissa, mutta jos et silloin päässyt mukaan niin nyt on uusi tilaisuus. Sivuillamme www.itsmf.fi/tapahtumat on jo alustavaa asiaa ja ilmoittautumislinkki www.invitation.fi/itsmf-aamiaisseminaari-helmikuu-2016

Tapahtumatyöryhmä toivottaa tervetulleeksi aamiaiselle!

Tulevien aamiaisseminaarien sisältö tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Laita kuitenkin seuraavat päivämäärät jo ylös kalenteriisi:

Torstai 17.3.2016

Torstai 14.4.2016

Perjantai 13.5.2016

Pyrimme löytämään aamiaisseminaarien aiheiksi ajankohtaisia asioita palvelunhallinnan ja -johtamisen parista. Mikäli itselläsi on aihe, josta haluaisit kuulla esityksen tai hyvä case-esimerkki kokonaisuudesta, joka on toteutettu vaikkapa omassa organisaatiossa, voit olla yhteydessä Eija Hallikaiseen (eija.hallikainen@lassila-tikanoja.fi) ja kertoa aiheesta tarkemmin.

Järjestämme mielellämme tapahtumia myös muilla paikkakunnilla, joten jos haluat esim. aamiaisseminaarin omalle paikkakunnallesi, ole yhteydessä.

Terkuin
Eija

 

Vuosikokous

Ennakkoilmoitus: itSMF:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään torstaina 17.3.2016 yhdessä aamiaisseminaarin kanssa. Tilaisuus on avoin koko itSMF:n jäsenistölle. Ilmoittautuminen aukeaa aamiaisseminaarin yhteydessä.