Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tässä uutiskirjeessä

  • Huhtikuun aamiaisseminaari
  • Roadshow-tapahtuma, Turku
  • Hallitus esittäytyy: Aki Ylivarvi
  • itSMF Finlandin vuosikokous
 

Huhtikuun aamiaisseminaari

Huhtikuun aamiaisseminaarin 14.4. aiheena EU:n uusi tietosuojapaketti ja tietojärjestelmien tietoturva

Oletko kuullut uudesta EU:n tietosuojapaketista, johon kuuluu yleisesti sovellettava tietosuoja-asetus ja direktiivi, jonka säädöksiä aletaan soveltaa vuonna 2018? Asetus tulee luomaan Euroopan unionille ajanmukaisen ja yhtenäisen kehyksen henkilötietojen käsittelyyn. Henkilötietolainsäädännön säätämisen tarkoituksena on ollut erityisesti ehkäistä tietotekniikan ja uuden teknologian käyttöön liittyviä tietosuojariskejä, sekä varmistaa ja ohjata hyvän tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatavan aikaansaamiseen. Jukka Lång Dittmar & Indreniukselta kertoo tämänhetkisen asetuksen näkökulmasta, mitä vaatimuksia tietosuoja-asetus ja direktiivi tuovat mukanaan.

Pasi Korhonen F-Securelta kertoo näkemyksiä tietojärjestelmien tietosuojasta sekä tietosuoja-asetuksesta ja sen vaikutuksista tietojärjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen. Katso ohjelma sivuiltamme http://www.itsmf.fi/tapahtumat ja ilmoittaudu http://invitation.fi/itsmf-aamiaisseminaari-huhtikuu-2016.

 

Roadshow-tapahtuma, Turku

itSMF jatkaa myös roadshow-tapahtumien sarjaa, tällä kertaa Turussa torstaina 19.5. klo 13–16.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston ja VSTKY:n eli Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistyksen kanssa.

Miten palveluja hallitaan sopimuksella, ja miltä ITSM näyttää akateemisten linssien läpi? Katso ohjelma http://www.itsmf.fi/tapahtumat ja ilmoittaudu http://www.invitation.fi/itsmf-roadshow-2016.

 

Hallitus esittäytyy: Aki Ylivarvi

Oma IT-urani alkoi vuonna 2005 muuttaessani opiskeluseudultani Lappeenrannasta Espooseen töiden perässä. Tuolloin toimin IT-tukihenkilönä ja pääsin kokemaan, mitä asiakaskohtaaminen on tietoteknisissä haasteissa.

Ensikosketus ITIL:iin tuli vuonna vuonna 2006, kun pääsin tekemään lopputyötä Service Deskiin liittyen. Samana vuonna kävin myös ITIL:n peruskurssin, joka avasi näkemyksen parhaiden käytäntöjen maailmaan. Tämän jälkeen olen syventänyt ITIL- taustojani sekä kirjallisuuden, kurssien että myös käytäntöjen kautta.

Lopputyön jälkeen aloitin konsultin työt Efectellä, josta siirryin ensin myynnin tukeen ja tämän jälkeen tuotehallintaan. Työssäni olen päässyt näkemään usean yrityksen palvelunhallinnan toimintamalleja, ja työnkuvani puolesta olen myös tuonut työkalun asiakkaan päivittäisten haasteiden avuksi.

Ehdin toimia reilun vuoden Liisa Torkkelin vetämässä Service Desk Evolution (SDE) SIG -työryhmässä ja tämä osaltaan kirvoitti ajatuksiani itSMF:n hallitustyölle. Nyt hallitukseen päästyäni, on loistava mahdollisuus päästä vaikuttamaan parhaiden käytäntöjen puolesta. Hallituksessa vastaan SIG-työryhmien toiminnasta, joten asiasta kiinnostuneet, tulkaa ihmeessä nykäisemään hihastani!

 

itSMF Finlandin vuosikokous

itSMF Finlandin sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 17.3.2016 aamiaisseminaarin jälkeen. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aki Ylivarvi ja itSMF:n hallituksen puheenjohtaja Teemu Anttila toimi asialistan esittelijänä. Heidän lisäkseen paikalla oli seitsemän muuta osallistujaa.

Kokouksessa käsiteltiin perinteiset vuosikokouksen asiat ja paikalla olijat toivat hallitukselle hyviä kysymyksiä sekä kehitysehdotuksia itSMF:n toimintaan jatkon kannalta. Linkki pöytäkirjaan löytyy tapahtuman sivuilta http://itsmf.fi/tapahtumat/maaliskuun-aamiaisseminaari-j-itsmf-finland-ryn-vuosikokous.

Hallitus kiittää kaikkia vuosikokoukseen osallistuneita!