Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Talentumin julkaisemat MPC- ja MB-lehdet yhdistyvät Mikrobitti-lehdeksi

Syyskuusta lähtien MPC-lehden jäsenetutilaus vaihtuu automaattisesti Mikrobitti-lehden jäsenetutilaukseksi digitaalisena tai printtinä. Lue lisää >>>

 

Laivaseminaari 2015: Internet of Things / Teollinen Internet 16.–18.9.

Nyt, kun IoT:stä ja teollisesta internetistä on Suomessa jo osaamista ja näkemystä, on aika koota eri alojen tietojärjestelmätyön ammattilaiset yhteen keskustelemana ja jakamaan näkemyksiä alan nykytilasta ja tulevaisuudenkuvasta.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 31.8. mennessä! >>>

 

Etsitään tulevaisuuden tekijää – Haluatko TIVIAn hallitukseen?

Omaatko vahvan näkemyksen kuinka TIVIAn toimintaa tulisi kehittää? Tai tunnetko jonkun sopivan henkilön viemään liittoa eteenpäin? Nyt on aika toimia!

TIVIAn vaalivaliokunta pyytää ehdotuksia henkilöistä liiton hallitukseen 2016 alkavalle kaudelle. Valitaan vähintään yksi uusi henkilö hallitukseen – ja enintään neljä.

Voit ehdottaa itseäsi tai toista henkilöä. Ehdokkailta toivomme näkemystä TIVIAn kehittämiseksi ja ideoita visioiden muuttamisesta toiminnaksi. Vaalivaliokunta käsittelee tulleet ehdotukset ja muodostaa esityksen marraskuun liittokokoukselle, joka valitsee uuden hallituksen.

Lisätietoja valintaprosessista ja tärkeistä päivämääristä löytyy osoitteesta: http://www.tivia.fi/uutinen/hae-tivian-hallituksen-jaseneksi

 

Hae mukaan syksyn mentorointiohjelmaan!

Hakuaika syksyn 2015 mentorointiryhmään päättyy 20.9. Vielä ehdit lähettää hakemuksen! Tänä syksynä mukaan on ilmoittautunut paljon ammattitaitoisia ja kokeneita mentoreita, joten kaipaammekin erityisesti mukaan kehityshaluisia ja innokkaita aktoreita. Tutustu ohjelmaan ja lähetä hakemuksesi osoitteessa: www.tivia.fi/mentorointi

 

IT2015-sopimusehdot – mikä muuttuu? 24.9.

IT2010-sopimusehdot uudistuvat. Uusiin IT2015-sopimusehtoihin tulee kokonaan uudet ketterien menetelmien käyttöä koskevat ehdot ja ajanmukaistetut ehdot tietoverkon välityksellä toimitettavista palveluista, eli pilvipalvelu-ehdot, sekä malli liiketoiminnan eettisistä periaatteista.
Lue lisää ja ilmoittaudu >>>

 

Suomen ohjelmistoala kasvoi, kiitos pelialan ja pienten yritysten

Ohjelmistoyrityskartoitus 2015: suomalainen ohjelmisto- ja IT-palveluala kasvoi 20,6 % vuonna 2014. Kasvu oli pitkälti pienten ja keskisuurten sekä peliyritysten ansiota. Monet pörssiyritykset kamppailevat edelleen yrittäessään uudistua toimialan rakennemuutoksessa. Tämän vuoden Ohjelmistoyrityskartoituksessa toimialan kehitystä tarkasteltiin sekä kokonaisuutena että kiinnittäen erityistä huomiota pörssiyrityksiin.
Lue lisää >>>

 

TIVIA-blogi

 

Ammattiylpeys täytyy ansaita

Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA

Joku viisas sanoi aikanaan, että ihmissuvun suurin heikkous on kyvyttömyys ymmärtää eksponenttifunktiota. Me tietotekniikan ammattilaiset ymmärrämme sen oikein hyvin, ja siksi moni odottaa vesi kielellä, vastaako Sipilän hallitus omaan huutoonsa tuottavuusluokan tekemiseksi.
Lue lisää >>

 

Sopivan radikaali innovaatio

Jaakko Salminen, puheenjohtaja, Finnish Business Angels’ Network

Jokaisen yrityksen, etenkin startupin, 100 % varma menestyksen resepti on tarjota tietylle asiakasryhmälle jotain heille arvokasta, jota he eivät saa muualta. Tällaisista startupeista ovat sijoittajatkin eniten kiinnostuneita. Kuulostaa niin yksinkertaiselta, että kaikkien yritysten luulisi menestyvän.
Lue lisää >>

 

TIVIA-yhteisön koulutukset ja tapahtumat

TIVIA-yhteisön koulutukset

Syyskuu
03.09. Tietosuoja: Kuluttajaliiketoiminnan henkilötietojen käsittely (TIVIA) Helsinki
10.09.–11.09. Certified ScrumMaster (TIVIA) Helsinki
10.09.–11.09. Kanban ja Lean -koulutus (TIVIA) Helsinki

Lokakuu
14.10.–27.11. Järjestelmätyön tulosjohtaminen – Scope Manager -sertifiointiin valmistava koulutus (TIVIA) Espoo

TIVIA-yhteisön tapahtumat

Syyskuu
01.09. Vierailu asianajotoimisto Bird & Birdiin (ICT Ladies, HETKY) Helsinki
03.09. Hetkyn Lomaltapaluubileet (HETKY) Helsinki
05.09. Retki Tuusulan kulttuurikohteisiin (ITU-verkosto, HETKY) Tuusula
10.09. Aivoituksia 1 + 2 (Tietohallinto-verkosto, HETKY) Helsinki
16.09.–18.09. Internet of Things / Teollinen Internet Silja Serenade, Helsinki-Tukholma-Helsinki
24.09. Nordic Digital Business Summit, Kaapelitehdas, Helsinki
24.09. FiSTB Testing Assembly (FiSTB) Helsinki