Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tässä tiedotteessa:

Ajankohtaista

 • Mentorin merkitys korostuu työelämässä
 • TIVIA-kolumni: Robert Serén "Seuraavaksi: digitalisaation kärkeen!"
 • Mindtrek 2016 -konferenssi teki yleisöennätyksen
 • TIVIAn uuden toiminnanjohtajan Mika Heleniuksen haastattelu Tivissä

TIVIA News

 • Suomi kiihdyttää vauhtia digitalisoinnissa
 • Tietoturva uhkaa jäädä digitalisaation jalkoihin

Jäsenedut

 • Marckwort
 • Knowit
 • Digital & Cyber Security 2016 -tapahtuma

TIVIA Stories

 • Taneli Tikka: "Älykkäistä ratkaisuista vauhtia vientiin"
 • Antti Pirinen "Huono tietoturva voi tulla kalliiksi"

TIVIA-yhteisön koulutukset ja tapahtumat

 

Mentorin merkitys korostuu työelämässä

TIVIA on toteuttanut mentorointiohjelmaa menestyksekkäästi kolme vuotta. TIVIA-yhteisöön kuuluu valtava määrä ICT-alan ammattilaisia, joilla on osaamista, verkostoja sekä sellaista pääomaa, jota he mielellään jakavat sitä tarvitseville ja erityisesti haluaville. Mentorit myös kokevat saavansa itse uusia näkökulmia, sparrausta sekä kokemusta pääsääntöisesti iältään nuoremmilta aktoreilta.

Lue lisää

 

TIVIA-kolumni: Robert Serén "Seuraavaksi: digitalisaation kärkeen!"

Suomi tunnetaan maailmalla korkean osaamisen mallimaana. Eikä ihme – meillä on tutkitusti yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. Maamme on sijoittunut OECD-maiden koulutuksen tilaa ja tulevaisuuden keskeisten avaintaitojen hallintaa mittavassa PISA-tutkimuksessa kerta toisensa jälkeen kärkisijoille. Viimeisimpien, vuoden 2012 PISA-tutkimuksesta saatujen tulosten perusteella suomalaiset oppilaat ovat maailman huippuluokkaa etenkin ongelmanratkaisussa.

Lue lisää

 

Mindtrek 2016 -konferenssi teki yleisöennätyksen

Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestettiin jo 20. kerran. Pääteemoina olivat avoin yhteisökehittäminen ja tulevaisuuden teknologiat. Tavoitteena oli törmäyttää alan ammattilaisia yli toimirajojen, olipa kyseessä yksityinen tai julkinen sektori tai opiskelijat. Myös kansainvälisyydessä onnistuttiin, koska se näkyi ja kuului. Paikalle odotettiin 700 kävijää, mutta rekisteröityneitä oli ensimmäisen päivän aikana jo 1 060.

TIVIA, Pitky ja Sytyke olivat tapahtumassa mukana yhteistyökumppaneina. Näkyvyys ja paikallaolo kannatti, kolmikanta toimi erittäin hyvin.

Lue lisää

 

Suomi kiihdyttää vauhtia digitalisoinnissa

Suomi on muuttumassa aidosti tietoyhteiskunnaksi, kertoo TIVIAn IT- ja digitalisointibarometri. Tietohankkeiden onnistuminen edellyttää kuitenkin entistä parempaa johtamista.

”IT- ja digitalisointi-indeksin kehitys on seurannut pitkään viiveellä bruttokansantuotteen kehitystä. Nyt indeksissä oli ensimmäistä kertaa enemmän orastavia positiivisen kehityksen merkkejä", tutkimuksen tehnyt hallitusammattilainen ja Turun yliopiston erikoistutkija Tomi Dahlberg arvioi.

Lue lisää

 

Tietoturva uhkaa jäädä digitalisaation jalkoihin

Digitalisaation eteneminen tuo kyberturvallisuuteen jatkuvasti uusia haasteita. Hyökkääjien ja heidän käyttämiensä menetelmien kirjo laajenee. Peliä ei ole kuitenkaan menetetty, sanovat Erka Koivunen ja Jarno Limnéll.

Lue lisää

 

TIVIAn uuden toiminnanjohtajan Mika Heleniuksen haastattelu Tivissä

Mika Helenius aloitti Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIAn toiminnanjohtajana syyskuussa. Hän näkee, että yhdistys on kokoava voima ja linkki eri toimijoiden välillä Suomessa.

Lue lisää

 

Marckwort tarjoaa etuja TIVIA-yhteisön jäsenille

Marckwort Oy tarjoaa TIVIA-yhteisön jäsenille 15 % alennuksen kaikista avoimista koulutuksista. Marckwort tarjoaa TIVIA-yhteisön jäsenille myös alennusta räätälöidyistä valmennuksista sekä käännöspalveluista.

Lue lisää ja hyödynnä etusi

 

Agile Process Improvement Master Class -koulutuksesta −20 %

Knowitin ja TIVIAn yhteistyö tarjoaa TIVIA-yhteisön jäsenille mahdollisuuden osallistua Agile Process Improvement Master Class -koulutukseen 20 %:n alennuksella. TIVIA-yhteisön jäsenet pääsevät koulutukseen etuhintaan 792 € (+ alv 24 %), kun koulutuksen normaalihinta on 990 € (+ alv 24 %).

Lue lisää ja hyödynnä etusi

 

TIVIA-yhteisön jäsenille alennusta Digital & Cyber Security 2016 -tapahtuman lipuista

Alma Talent Eventsin ja TIVIAn yhteistyö tarjoaa TIVIA-yhteisön jäsenille mahdollisuuden osallistua Digital & Cyber Security 2016 -tapahtumaan etuhintaan. TIVIA-yhteisön jäsenet pääsevät tapahtumaan etuhintaan 600 € (+ alv 24 %), kun tapahtuman normaalihinta on 750 € (+ alv 24 %).

Lue lisää ja hyödynnä etusi

 

TIVIA Stories: "Älykkäistä ratkaisuista vauhtia vientiin"

Tiedon teollinen internet -alueen liiketoimintajohtaja Taneli Tikan mukaan teollisen internetin hyödyntäminen tuo suomalaisyrityksille kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla.

"Käytännössä teollisen internetin tuominen osaksi yrityksen liiketoimintaa sisältää aina kolme vaihetta. Ensimmäisessä keskitytään keräämään tietoa esimerkiksi yrityksen tuotteiden tai järjestelmien toiminnasta. Seuraavaksi data analysoidaan ja sille etsitään sopivia käyttötarkoituksia. Kolmannessa vaiheessa sekä kerätty tieto että siitä saatavat tulokset valjastetaan kokonaisvaltaisesti yrityksen käyttöön."

Lue lisää

 

TIVIA Stories: "Huono tietoturva voi tulla kalliiksi"

Antti Pirinen on Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja, joka selvittelee työkseen tietoturvapoikkeamia Verizon Finlandilla.  Hän on toiminut tietoturva-alalla vuodesta 1999.

"Pienessä mittakaavassa kiristyshaittaohjelmat ovat olleet pinnalla. Isossa mittakaavassa puolestaan merkittävin muutos on EU:n tietosuojalainsäädännön uudistuminen. Asetus parantaa rekisteröidyn oikeuksia, tuo uusia vaatimuksia henkilötietojen käsittelyn turvallisuudelle sekä tehostaa vaatimuksia merkittävillä sanktiomahdollisuuksilla. Organisaatiot voivat pienentää riskiä huolehtimalla, että niiden oma tietoturva on riittävällä tasolla."

Lue lisää

 

TIVIA-yhteisön koulutukset ja tapahtumat

8.11. Työpaja: Identiteettivarkauksien estäminen (Tietoturva) Espoo

8.11. Onnistunut IT-ulkoistus (TIVIA) Helsinki

8.11. Syyskokous & syysseminaari 2016 – Tietoyhteiskunta ja digitalisaatio (Sytyke) Helsinki

9.11. Caisa ja kansainvälisyys (MiitIT/ITU) Helsinki

10.11. Sääntömääräinen syyskokous (Tietoturva) Helsinki

10.11.–15.12. Sertifioitu innovaatiojohtaja (TIVIA) Helsinki/Espoo

17.11. ICT Leidien pikkujoulut (MiitIT/ ICT Ladies) Helsinki

23.11. CIO-tilaisuus (ICT Leaders Finland) Helsinki

1.–2.12. Certified ScrumMaster (CSM) -koulutus (TIVIA) Helsinki

1.12. ITU-verkoston vuosikokous ja pikkujoulut (MiitIT/ITU) Helsinki

1.12. Ihanteellinen IT-yhteiskunta: systeeminen näkökulma (TIVIA) Helsinki

8.12. ICT Ladies: Naisten uratarinat (Pitky/ ICT Ladies) Tampere

12.12. MiitIT ry:n syyskokous (MiitIT) Helsinki

13.12. Yrittäjyys-verkoston pikkujoulut (MiitIT/Yrittäjyys-verkosto) Helsinki

15.12. Vierailu UPM:lle ja ICT Leidien vuosikokous (MiitIT/ ICT Ladies) Helsinki

 

 

 

ISTQB-sertifikaatit testausalan ammattilaisille


Onko sinulla jo Jatkotason sertifikaatti? Entä Ketterä Testaaja -sertifikaatti? Muitakin sertifikaatteja on ja tulee koko ajan lisää. Perustason jälkeen kannattaa jatkaa sertifioitumista, oppia lisää ja viedä uraansa eteenpäin. Hanki nyt seuraava sertifikaatti!

Tutustu koeaikatauluun ja sertifikaattisisältöön.