Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tässä tiedotteessa:

Ajankohtaista

 • Liiketoiminnan teknologiatrendit 2017
 • Avoin data liiketoiminnassa 18.1.
 • Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen 1.2.
 • Onnistunut IT-ulkoistus 6.4.
 • Kirja-ale −50 %

TIVIA News

 • Tukifunktiosta strategian ytimeen

TIVIA Stories

 • Jaana Lehojärvi "Hallitsematon tekninen velka jarruttaa yrityksen kehitystä"

TIVIA-yhteisön tulevat koulutukset

TIVIA-yhteisön tulevat tapahtumat

 

Liiketoiminnan teknologiatrendit 2017

Vuoden 2017 megatrendit nousevat yhä voimallisemmin ohjelmistojen mahdollistamista innovaatioista ja muutoksesta perinteisissä liiketoiminnan, hallinnon tehtävissä ja täysin uusissa yllättävissä palvelumuodoissa. Markkinointi kyllä keksii yhä raflaavampia yksinkertaistuksia teknologiselle kehitykselle osana sen arkipäiväistymistä. Yksinkertaistukset tulevat vaikeuttamaan johdon kykyä ymmärtää oleellinen nopeassa muutoksessa. Liiketoiminnan kannalta on kuitenkin oleellista, synnyttävätkö nämä uudet liiketoiminnan teknologiatrendit aitoa, ylivoimasta ja kestävää kilpailuetua, jota muut eivät pysty jäljittelemään ja kopioimaan. Se sama ratkaisu, mitä naapurilla, kilpailijalla tai tuhansilla muillakin yrityksillä on käytössä, ei ole ylivoimainen kilpailuetu. Osaako nykyinen yrityksen johto edes rakentaa ja luoda aidosti uutta ylivoimaista kilpailuetua tuotekehityksen ja markkinoinnin avulla?

Lue lisää

 

Avoin data liiketoiminnassa 18.1.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten avointa dataa voi käyttää ja hyödyntää liiketoiminnassa ja muutenkin. Avoin data on koneluettavaa dataa, jota kuka tahansa voi käyttää ja uudelleen käyttää ilmaiseksi – myös liiketoiminnassa.

Lue lisää

 

Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen 1.2.

Koulutus tarjoaa erityisesti tietojärjestelmien ja palveluiden kehittämisen näkökulmasta kattavan näkymän EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen uudistamiin tietosuojahaasteisiin. Koulutuksesta saat välineitä tietosuoja-asetukseen valmistautumiseen ja tietosuojavelvoitteiden toteuttamiseen kuluttajaliiketoiminnassa. Opit käytännönläheisesti mm. henkilörekisterien suunnittelun ja kuvaamisen periaatteet, tärkeimpien tietosuojavelvoitteiden toteuttamisen keinot ja kuinka henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus varmistetaan monimutkaisissa palvelu- ja järjestelmäympäristöissä. Koulutuksesta saat välineitä myös tietosuojan huomioimiseen järjestelmäkehitys- ja systeemityössä.

Lue lisää

 

Onnistunut IT-ulkoistus 6.4.

Miten kilpailuttaa onnistuneesti ulkoistusjärjestely? Miten organisaatio valmistautuu kilpailutukseen ja mikä on IT:n rooli palveluvaiheessa? Mitä tulee ottaa huomioon sopimusneuvotteluissa? Miten hallinnoida reguloituja toimialoja (mm. pankkisektori)? Miten varmistetaan kustannussäästöjen toteutuminen? Miten tietoturvakysymykset voidaan turvata ulkoistusjärjestelyissä huomioiden viimeaikaiset tuomioistuinratkaisut? Kuinka ratkaista riitatilanteet?

Seminaarista saat käytännön työkalut onnistuneeseen ulkoistuksen läpivientiin ja parhaiden käytäntöjen hyödyntämiseen ulkoistusprosessin aikana. Näkökulman laajuuden varmistaa luennoitsijoiden monipuolinen kokemus oikeudellisesta osaamisesta aina kaupallisiin ja teknisiin kysymyksiin.

Lue lisää

 

TIVIA News: Tukifunktiosta strategian ytimeen

Punaisen Ristin Veripalvelu vie läpi digitaalista uudistusta, jossa IT:stä tulee oleellinen osa liiketoiminnan strategista johtamista. Keskeistä ison muutoksen onnistumisessa on johdon sitoutuminen.

Lue lisää

 

TIVIA Stories: Jaana Lehojärvi "Hallitsematon tekninen velka jarruttaa yrityksen kehitystä"

Jaana Lehojärvi opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteitä. Sytyke ry palkitsi hänen opinnäytetyönsä ”Tekninen velka hallinnoinnin näkökulmasta – tunnusta, tunnista ja rajoita” Vuoden opinnäytetyönä 2015–2016.

Lue lisää

 

Kirja-ale −50 %

TIVIA tarjoaa yhteisönsä jäsenille 50 % alennuksen seuraavista kirjoista:

 • Hankehallinnan työkalupakki
 • Program Management Toolkit
 • ATK-sanakirja 1: Termit, määritelmät ja vastineet eri kielillä
 • ATK-sanakirja 2: Sanakirjat 7 kielestä suomeen

Kirja-ale on käynnissä tammikuun loppuun asti.

Lue lisää

 

TIVIA-yhteisön tulevat koulutukset

18.–19.1. Ketterän kehittämisen arviointi ja mittaaminen (TIVIA) Helsinki

25.–26.1. Järjestelmävaatimusten määrittely (TIVIA) Helsinki

27.1. Järjestelmähankinnan johtaminen (TIVIA) Helsinki

1.2. Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen (TIVIA) Helsinki

9.–10.2. SQUARE-ohjelmiston laatumalli (TIVIA) Espoo

1.–28.2. Scope Manager -koulutus (TIVIA) Helsinki

30.–31.3. Ohjelmistotestaus ja ISO/IEC 29119 -standardi (TIVIA) Espoo

6.4. Onnistunut IT-ulkoistus (TIVIA) Espoo

26.–27.4. Kanban ja Lean (TIVIA) Espoo

 

TIVIA-yhteisön tulevat tapahtumat

18.1. Avoin data liiketoiminnassa (Pitky) Tampere

20.1. Teatteri-ilta: Punainen viiva (MiitIT / AKVA-verkosto) Helsinki

28.3. Päiväristeily Tallinnaan (MiitIT / AKVA-verkosto) Viking Line

 

ISTQB-sertifikaatit testausalan ammattilaisille

Onko sinulla jo Jatkotason sertifikaatti? Entä Ketterä Testaaja -sertifikaatti? Muitakin sertifikaatteja on ja tulee koko ajan lisää. Perustason jälkeen kannattaa jatkaa sertifioitumista, oppia lisää ja viedä uraansa eteenpäin. Hanki nyt seuraava sertifikaatti!

Tutustu koeaikatauluun ja sertifikaattisisältöön.