Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tämä on Reserviläisliiton kuluvan vuoden 9. Yhdistystiedote, joka on tarkoitettu lähinnä liiton jäsenyhdistysten ja piirien luottamus- sekä toimihenkilöille.

Historian laajin some-kampanja käynnissä

Reserviläisliitossa on käynnissä liiton historian laajin some-kampanja, joka tavoittaa Facebookissa ja Instagramissa suoraan yli 1,1 miljoonaa henkilöä ja some-edelleenjakojen kautta vielä merkittävästi suuremman määrän suomalaisia. Facebookissa ja Instagramissa toteutettava kampanja huipentuu ja päättyy itsenäisyyspäivänä.

Yhdistysten, piirien ja henkilöjäsenten toivotaan jakavan alla olevia mainoskampanjoita omilla Facebook-sivuillaan. Näin kampanja saa vielä lisätehoja ja enemmän näkyvyyttä.

https://www.facebook.com/192959740715875/posts/3585913741420441
https://www.facebook.com/192959740715875/posts/3585914088087073
https://www.facebook.com/192959740715875/posts/3585266821485133

Lue lisää täältä.

Korona huomioitava puolustussuunnittelussa

Eduskunnan kuultavana 13.10.2020 ollut Reserviläisliitto kiinnittää puolustusbudjetissa huomiota koronaepidemiaan, joka on otettava huomioon erityisesti huoltovarmuuden ja kokonaisturvallisuuden järjestelyissä.

Liitto on tyytyväinen siihen, että budjetissa on sovitulla tavalla mukana HX- ja Laivue 2020 -hankkeiden vaatima, merkittävä lisärahoitus. Tätä on pidettävä vahvana signaalina siitä, että Suomi pitää kiinni vahvasta puolustuksestaan kaikissa olosuhteissa.

Lue lisää täältä.

Ensimmäinen Turpotietäjä-kilpailu kisattu

Kautta aikojen ensimmäinen valtakunnallinen Turpotietäjä-tietokilpailu käytiin lukioissa ympäri maata torstaina 8.10. Ensimmäisenä vuonna kilpailuun osallistui 47 lukiota ja lähes 400 opiskelijaa. Finaali pidetään 30.11. Helsingissä.

Kilpailu on jatkossa ohjelmassa vuosittain. Ensi vuoden tavoitteeksi on asetettu, että kilpailuorganisaatio saadaan muodostettua kaikissa reservipiireissä ja että mukana olevien lukioiden määrä nousee yli sadan tasolle.

Lue lisää täältä.

Liittohallitus koolla Vantaalla

Reserviläisliiton hallitus kokoontui 10.10.2020 Helsingissä ja viimeisteli esityksiä liiton tulevaksi strategiaksi sekä ensi vuoden toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Ensi vuonna jatketaan nykyisillä liittomaksuosuuksilla eli varsinainen liittomaksu on 14,5 euroa ja Reserviläinen-lehden jäsentilausmaksu 8,5 euroa. Ampumaturvan 25 euron hintaan kuuluu mobiilikortti. Muovinen, personoitu turvakortti on jatkossa maksullinen ja sen hinta on viisi euroa. Lue lisää täältä.

Kokousta edeltäneenä perjantaina vuoden 2021 toimintaa ja taloutta käytiin läpi yhdessä reservipiirien toiminnanjohtajien kanssa, joiden tehtävänä on käydä keskeiset asiat läpi omien piiriensä jäsenyhdistysten kanssa. Tarvittavat materiaalit löytyvät liittokokoussivuilta.

Liittokokoussivut ovat auenneet

Reserviläisliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 21.11.2020 klo 13 Seinäjoella Kongressikeskus Framissa osoitteessa Frami B, Kampusranta 9.
Liittokokoussivut löytyvät täältä.

Koronatilanteesta johtuen kokoukseen voivat osallistua nyt vain ne kokousedustajat, jotka ovat ilmoittautuneet ennakkoon liiton antamien ohjeiden mukaisesti. Liittoon saapuneet valtakirjat tarkistetaan sähköisellä allekirjoituksella, jonka tekee yhdistyksen puheenjohtaja.

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen liitto suosittelee, että kukin yhdistys lähettää paikalle vain yhden, valtakirjallisen kokousedustajan. Muilla kokousedustajilla on mahdollisuus seurata kokousta etäyhteyksin Teamsin kautta.

Sääntömuutoksia voi tehdä sähköisesti

Kun sääntömuutos on hyväksytty yhdistyksen yleisessä kokouksessa, on uudet säännöt aina myös rekisteröitävä. Tämän voi tehdä sähköisellä ilmoituksella PRH:n sivuilla. Ilmoituksen tekemiseen tarvitsee diaarinumeron, joka on 2013/001815Y.

Kun muutosilmoitus on tehty ja yhdistyksen puheenjohtaja on sen hyväksynyt pankkitunnuksillaan, tulee siitä ilmoittaa myös liittoon osoitteella jarjesto@reservilaisliitto.fi. Liitto maksaa ilmoituksen. Lisäksi tieto tulee päivittää itse myös Maanpuolustusrekisteriin.

Toiminnanseuranta tänä vuonna

Vuonna 2020 piirien ja yhdistysten toiminnan raportointi tehdään vielä vanhaan tapaan joulukuussa Surveypal-kyselyllä, mutta ensi vuonna raportointi uudistuu. Yhdistysten tulee jatkossa kirjata kaikki tapahtumansa liiton internetsivujen tapahtumakalenteriin ja raportoida niiden toteutumisesta saman järjestelmän kautta mahdollisimman ajantasaisesti. Tämän vuoden sekä ensi vuoden raportoinnista tiedotetaan yksityiskohtaisemmin lähiaikoina.

Itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Liittohallitus hyväksyi 10.10.2020 pidetyssä kokouksessaan itsenäisyyspäivän huomionosoitusesitykset. Huomionosoitukset luovutetaan palkittaville joulukuun alussa. Kokouksessa myös hyväksyttiin ansiomitalisäännön muutos. Jatkossa pronssinen ansiomitali ei enää kuulu piirikiintiöihin vaan on vapaasti haettavissa. Pronssisen ansiomitalin esityksissä tulee olla piirin puolto.

Uusia yhdistyssivuja tärkeä päivittää

Nyt syksyllä on tärkeä päivittää tapahtumia ja muuta sisältöä uusille yhdistyssivuille. Mikäli sisällönsyötön kanssa on haasteita, yhteydessä voi olla liiton tiedottaja Antti Pynttäriin, antti.pynttari@reservilaisliitto.fi tai 040 731 8608 ja järjestöpäällikkö Suvi Saloon, suvi.salo@reservilaisliitto.fi tai 040 093 0625. Lisäksi liiton nettisivuilta löytyy yhteydenottolomake.

Asekaapin ostajalle jäsenetu

Reserviläisliitto jatkaa yhteistyötä asekaappeja valmistavan Corrotech Oy:n kanssa. Yhteistyön myötä liiton jäsenet saavat Corrosafe-asekaapin ostaessaan koodilukon ilman lisähintaa (arvo 180 €).

Corrosafe on aselain vaatimukset täyttävä asekaappi. Videoklippi asekaapin muunneltavuudesta löytyy täältä.

Vuonna 2015 tehdyn aselain muutoksen mukaan aseenomistajan, jolla on enemmän kuin viisi asetta tai erityisen vaarallinen ampuma-ase, on säilytettävä ne viranomaisten hyväksymässä asekaapissa. Lakimuutoksen yhteydessä päätettiin siirtymäajasta, joka päättyy 31.11.2020.

Corrosafe asekaappi on tilattavissa täältä.

Messumateriaali löytyy Niini Oy:stä

Reserviläisliitto ylläpitää monipuolista messu- ja esittelymateriaalia sekä erilaista esite- ja muuta painomateriaalia, joita yhdistykset ja piirit voivat tilata veloituksetta käyttöönsä. Materiaali tilataan nykyisin Niini Oy:n ylläpitämästä, nettikauppatyyppisestä järjestelmästä. Toimitusaika on noin viikko. Seinäkkeitä, kuvausseinä ja yms. palautettavia materiaaleja ei ole tällä hetkellä tilattavissa.

Jäsenpuukkoja saatavilla -30% yhdistys- ja piirialennuksella

Puukon yhdistys- ja piirihinta on 60 e/puukko, vähintään viisi puukkoa/tilaus (norm. a 85e). Puukon on suunnitellut kauhavalainen Matti Koski. Hänen yhden miehen yrityksensä Kauhavan Puukkopaja valmistaa jokaisen puukon. Koski tekee kahvat täysin itse, mutta puukon terät ja helat tulevat Laurin Metallista.

Yhdistysten ja piirien tilaukset tehdään täältä.

Kenttäkaupassa laadukkaita tuotteita – tarjoustuote joka viikko

Paljon Reserviläisliiton erilaisia jäsen- ja järjestötuotteita on saatavissa liiton nettikaupasta. Kenttäkaupassa on joka viikko tarjouksessa viikon tuote 10 % alennushintaan.  Kenttäkauppa-nimellä kulkevasta nettikaupasta voi ostaa myös reserviläispuukon yksittäiskappaleita.

Lue lisää täältä.

Vanha Ekstranetti ei enää toimi, uusi portaali tekeillä

Piirien ja yhdistysten luottamushenkilöille suunnattu vanha Ekstranetti ei enää toimi ja uusi portaali on parhaillaan tekeillä. Uutta portaalia on jo koekäytetty elokuussa pidetyssä valiokunnan kokouksessa.

Kun uusi portaali saadaan valmiiksi, tiedotamme siitä välittömästi.
 

Yhdistystiedotteen osoitelähteenä Reserviläisliiton jäsenrekisteri
 
Reserviläisliitto verkossa