Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tämä on Reserviläisliiton kuluvan vuoden 11. Yhdistystiedote, joka on tarkoitettu lähinnä liiton jäsenyhdistysten ja piirien luottamus- sekä toimihenkilöille.

Toimiston aukioloajat vuodenvaihteessa

Reserviläisliiton toimisto hiljentyy joulunviettoon 24.12. ja palaa lomilta vuodenvaihteen jälkeen maanantaina 4.1.2021. Tänä aikana jäsen- ja järjestöpalvelut ovat tauolla.

Kiitämme kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivotamme Oikein Rentouttavaa Joulua & Menestystä Vuodelle 2021!

Uusi jäsenryhmä 1.1.2021 alkaen

Finanssivalvonnan uusien määräysten takia Reserviläisten ampumaturva päättyy nykyisen vakuutuskauden päättyessä. Vuoden alusta lähtien jäsenmaksulaskun yhteydessä voi maksaa lisämaksun, jolla saa mm. ampumaharrastuksen toimintaturvan. Nämä lisämaksun maksaneet jäsenet muodostavat uuden jäsenryhmän.

Lisämaksun maksaneet saavat oikeuden osallistua Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisurheiluliiton sekä niiden piirien ja jäsenyhdistysten tapahtumiin ja kilpailuihin, joissa harjoitetaan ammuntaa. Lisäksi osallistumisoikeuden saa niihin em. liittojen tapahtumiin, joissa vaaditaan Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailu- ja harrastelisenssin voimassaoloa. Jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Vakuutuksen tarkoituksena on turvata ammuntaa harrastava jäsen tapaturman ja vastuuriskien osalta.

Vuonna 2020 ampumaturvan maksaneet jäsenet siirretään automaattisesti tähän jäsenryhmään 1.1.2021 alkaen ja heidän jäsenyytensä ryhmässä jatkuu edelleen sen jälkeen, mikäli he maksavat jäsenmaksun yhteydessä lisämaksun normaalin jäsenmaksun lisäksi.

Lisämaksun maksaminen on vapaaehtoista, mutta sitä erityisesti suositellaan aktiivisesti ammuntaa harrastaville jäsenille. Tähän jäsenryhmään kuuluvat saavat myös muita jäsenetuja vuoden 2021 aikana, joista tiedotetaan ryhmälle lähtevillä uutiskirjeillä.

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja vaihtuu

Reserviläisliiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja Olli Nyberg ja liiton hallitus ovat 10.12. tehneet sopimuksen työsuhteen päättämisestä. Toistaiseksi toiminnanjohtajan tehtäviä hoitaa omien töidensä ohella järjestöpäällikkö Suvi Salo.

Lue lisää täältä.

Toiminnanseuranta 2020 & 2021

Tämän vuoden toiminnanseurantaa koskien täytetään vanhaan tapaan sähköinen lomake. Liitto on lähettänyt puheenjohtajille linkin lomakkeeseen 8.12.2020. Linkki on henkilökohtainen ja sitä ei saa jakaa eteenpäin. Vastaukset tulee toimittaa liittoon 24.1.2021 mennessä. Toimintalomakkeen täyttäminen on edellytyksenä muun muassa projektituen hakemiselle.

Vuodesta 2021 toiminnanseuranta muuttuu. Jatkossa kaikki tapahtumat on syötettävä yhdistyksien uusille kotisivuille tapahtumakalenteriin. Tapahtuman jälkeen tulee aina syöttää osallistujien lukumäärä ja ampumatapahtumien yhteydessä myös ammuttujen laukausten lukumäärä. Uuden toiminnanseurannan myötä liitto saa reaaliaikaista tietoa piirien ja yhdistyksien toiminnasta, jota hyödynnetään muun muassa tiedottamisessa.

Liitto käynnistää alkuvuodesta uusien yhdistyssivujen webinaarisarjan, jossa käydään läpi sivujen päivittämistä ja tapahtumien syöttämistä. Liitto tiedottaa webinaareista heti tammikuun alkupuolella.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Reserviläisliitto vahvistaa hallinnoimansa Maanpuolustusrekisterin tietoturvaa. Nyt vuodenvaihteessa otetaan käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Aluksi kirjaudutaan vanhaan tapaan Maanpuolustusrekisteriin, mutta kirjautumisen jälkeen tulee tekstarilla ja sähköpostilla vahvistuskoodi, joka syötetään vielä uuteen kirjautumisikkunaan. Vahvistuskoodi lähetetään siihen numeroon ja sähköpostiosoitteeseen, joka on syötetty Maanpuolustusrekisterin käyttäjähallintaan.

Mikäli et pääse kirjautumaan, niin olethan yhteydessä jäsensihteeri Anna Mutaseen sähköpostitse jasenasiat@reservilaisliitto.fi tai arkisin klo 10-14 puhelimitse numeroon 09 4056 2010.

Ilmoita luottamushenkilötiedot järjestäytymiskokouksen jälkeen

Yhdistyksen järjestäytymiskokouksen jälkeen tulee päivittää uudet luottamushenkilöt Maanpuolustusrekisteriin. Yhdistys voi lisätä ne itse rekisteriin tai vaihtoehtoisesti ilmoittaa verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Mikäli puheenjohtaja ja sihteeri vaihtuu, niin nämä tiedot on tärkeä päivittää myös yhdistyksen verkkosivuille.

Valtiolliset huomionosoitusesitykset

Piirien on toimitettava valtiolliset huomionosoitusesitykset liittoon 31.1.2021 mennessä. Valtiollisia huomionosoituksia haetaan ansioituneille jäsenille. Hakemuksiin tulee liittää jäsenen ansioluettelo ja ne tulee lähettää käyttäen turvapostia. Katso turvapostin lähetysohjeet täältä. Huomionosoitukset luovutetaan kesäkuussa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä.

Lue lisää huomionosoituksista täältä.

Opintokeskus Sivis

Reserviläisliitto on opintokeskus Siviksen jäsenjärjestö. Liiton yhdistykset voivat hyödyntää Siviksen koulutustarjontaa. Vuodenvaihteessa on mahdollisuus saada käyttöönsä uudet maksuttomat verkkokurssit, jotka käsittelevät yhdistyksen kehittämistä, vapaaehtoisten johtamista sekä yhdistyksen viestintää.

Lue lisää täältä.

Messumateriaali tilataan Niini Oy:stä

Reserviläisliitto ylläpitää monipuolista messu- ja esittelymateriaalia sekä erilaista esite- ja muuta painomateriaalia, joita yhdistykset ja piirit voivat tilata veloituksetta käyttöönsä. Materiaali tilataan nykyisin Niini Oy:n ylläpitämästä, nettikauppatyyppisestä järjestelmästä. Toimitusaika on noin viikko. Seinäkkeitä, kuvausseinä ja yms. palautettavia materiaaleja ei ole tällä hetkellä tilattavissa.

Jäsenpuukkoja saatavilla -30% yhdistys- ja piirialennuksella

Puukon yhdistys- ja piirihinta on 60 e/puukko, vähintään viisi puukkoa/tilaus (norm. a 85e). Puukon on suunnitellut kauhavalainen Matti Koski. Hänen yhden miehen yrityksensä Kauhavan Puukkopaja valmistaa jokaisen puukon. Koski tekee kahvat täysin itse, mutta puukon terät ja helat tulevat Laurin Metallista.

Yhdistysten ja piirien tilaukset tehdään täältä.

Kenttäkaupassa laadukkaita tuotteita – tarjoustuote joka viikko

Reserviläisliiton jäsen- ja järjestötuotteita voi tilata liiton nettikaupasta. Kenttäkaupassa on joka viikko tarjouksessa viikon tuote 10 % alennushintaan.  Kenttäkauppa-nimellä kulkevasta nettikaupasta voi ostaa myös reserviläispuukon yksittäiskappaleita.

Lue lisää täältä.


Yhdistystiedotteen osoitelähteenä Reserviläisliiton jäsenrekisteri
 
Reserviläisliitto verkossa