Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Tämä on Reserviläisliiton vuoden 3. Yhdistystiedote, joka on tarkoitettu lähinnä liiton jäsenyhdistysten ja piirien luottamus- sekä toimihenkilöille.

Jäsenhankintakilpailujen voittokoodit lähteneet

Kaikille vuoden 2020 jäsenhankintakilpailuun osallistuneille on lähetetty palkintokoodi Varustelekaan, joka tulee käyttää 28.1.2022 mennessä. Koodit on lähetetty sähköisesti toimisto@reservilaisliitto.fi-osoitteesta sekä kirjepostitse niille, joilla ei ole käytössä sähköpostiosoitetta. Jos et ole saanut sähköpostia, niin tarkista vielä sähköpostiohjelmasi roskaposteista. Mikäli tästäkään huolimatta et löydä viestiä ja tiedät osallistuneesi jäsenhankintakilpailuun, niin ole yhteydessä liittoon laittamalla sähköpostia toimisto@reservilaisliitto.fi.

Muistakaa hakea projektitukea

Kannustamme piirejä ja yhdistyksiä hakemaan projektitukea, jota voi saada toimintaan tai hankintoihin, jotka edesauttavat tai kehittävät jäsenhankintaa, jäsenaktiivisuutta tai toimintaa. Tukea varten on varattu määräraha liiton talousarvioon. Tukihakemukset käsittelee liiton valiokunta. Esimerkiksi viimeisimmässä valiokunnan kokouksessa myönnettiin tukea ammunnan ja aseenkäsittelyn toimintaviikonloppuun.

Lisätietoa hakumahdollisuuksista ja itse hakemus löytyy täältä.

EU:n lyijykieltoesitykset

Reserviläisliitto jatkaa reserviläisten edunvalvontaa EU:n lyijykieltoesityksiin liittyen. Olemme nyt huhtikuussa muun muassa sosiaali- ja terveysministeriössä kuultavana ensimmäisestä lyijykieltoesityksestä.

Lue lisää täältä

Liitto kehittää Kenttäkauppaa

Liiton valiokunta päätti perustaa työryhmän suunnittelemaan liiton verkkokaupan eli Kenttäkaupan kehittämistä. Mikäli herää ajatuksia ja ehdotuksia Kenttäkaupan kehittämiseen liittyen (esimerkiksi tuotteista), niin niitä voi laittaa osoitteeseen jarjesto@reservilaisliitto.fi.

Jäikö jäsenmaksu maksamatta?

Nyt on hyvä aika tarkistaa, onko Reserviläisliiton vuoden 2021 jäsenmaksun maksettu. Mikäli uusin Reserviläinen-lehti ei ole saapunut kotiin, niin tämä voi johtua siitä, ettei jäsenmaksua ole suoritettu. Oman jäsenmaksutilanteen näkee kirjautumalla sähköiseen jäsenasiointiin täältä.

Toimintaturvajäseneksi pääsee niin, että jäsenmaksun maksamisen yhteydessä maksaa vapaaehtoisen toimintaturvamaksun, joka on tänä vuonna 35 euroa. Tämä tulee siis maksaa perusjäsenmaksun lisäksi. Mikäli on jo alkuvuodesta maksanut pelkän perusjäsenmaksun ja haluaa liittyä uuteen ampumaharrastajien jäsenryhmään, niin toimintaturvamaksun voi suorittaa myös myöhemminkin kuluvan vuoden aikana. Maksamiseen tarvitsee saman tilinumeron ja viitenumeron, jota on käyttänyt jäsenmaksun maksamisen yhteydessä.

Ohjevideot ja huhtikuun webinaari

Maanpuolustusrekisterin ohjevideot katsottavissa täältä.

Piiri- ja yhdistyssivujen ohjevideot katsottavissa täältä.

Piiri- ja yhdistyssivujen sisällönsyötön huhtikuun webinaari pidetään ti 20.4. klo 18. Webinaari on tarkoitettu niille luottamushenkilöille, joiden vastuulla on uusien yhdistyssivujen päivittäminen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.

Haastemarssi toukokuussa

Suomen Reserviupseeriliitto on haastanut Reserviläisliiton haastemarssiin toukokuussa, jolloin järjestetään vuoden 1941 Maaottelumarssia kunnioittava haastemarssi. Ajankohta marssille on 4.─25.5. ja vähimmäissuoritus 10 km. Asu on vapaa. Marssisuoritukset kirjataan Surveypal-lomakkeelle ja osallistujille järjestetään tavarapalkintojen arvonta. Liitot lahjoittavat summan veteraanikeräykseen. Lahjoitettava summa riippuu marssin osallistujamäärästä eli mitä enemmän on RES ja RUL -marssijoita, sitä enemmän lahjoitamme veteraaneille. Lisätietoa marssista huhtikuussa.

RESUL:n kilpailut

Reserviläispilkki Pyhäjärvellä 10.4. Lue lisää täältä
Falling Plates Mikkelissä 15.5. Lue lisää täältä
Sotilasmoniottelu Lahdessa 15.-16.5. Lue lisää täältä
Pistooliampumajuoksu Imatralla 22.5. Lue lisää täältä

Maavoimat 202X -paikallispuolustuksen kehittäminen -webinaarisarja

MPK/Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri järjestää tiiviissä yhteistyössä Maavoimien esikunnan kanssa korkeatasoisen Maavoimat 202X -paikallispuolustuksen kehittäminen -webinaarisarjan.

Webinaarisarjan tavoitteina on lisätä kurssilaisten ymmärrystä

- paikallispuolustuksen kehittämisestä
- maavoimien aselajien paikallispuolustusjoukkojen kehittämisestä
- vapaaehtoisen maanpuolustuksen (pp. MPK) roolista paikallispuolustusjoukkojen kouluttamisessa maavoimissa ja sen aselajeissa.

Sarjan avaa 15.4.2021 klo 17.00 - 18.00 Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko, joka esitelmöi paikallispuolustuksen kehittämisestä.

Pääset mukaan täältä.

Vuoden 2021 jäsentuote on retkikirves

Tämän vuoden jäsentuote on Rosellin valmistama, laadukas retkikirves, jonka myyntihinta jäsenillemme on 105 euroa. Kirveen terän paksuus on 90 mm, kokonaispituus 350 mm ja paino 720 g. Mukaan tulee myös teräsuoja. Kirves on käypä peli niin retkeilyyn kuin kesämökille. Puun hakkuun lisäksi kirvestä voidaan käyttää myös veistämiseen.

Retkikirveen voi tilata täältä.

Messumateriaali tilataan Niini Oy:stä

Reserviläisliitto ylläpitää monipuolista messu- ja esittelymateriaalia sekä esite- ja muuta painomateriaalia, joita yhdistykset ja piirit voivat tilata veloituksetta käyttöönsä. Materiaali tilataan nykyisin Niini Oy:n ylläpitämästä, nettikauppatyyppisestä järjestelmästä. Toimitusaika on noin viikko. Seinäkkeitä (roll up), kuvausseiniä yms. palautettavia materiaaleja ei ole tällä hetkellä tilattavissa.

Kenttäkaupassa laadukkaita tuotteita – tarjoustuote joka viikko

Reserviläisliiton jäsen- ja järjestötuotteita voi tilata liiton nettikaupasta. Kenttäkaupassa on joka viikko tarjouksessa viikon tuote 10 % alennushintaan.

Nettikauppaan pääsee täältä.

Yhdistystiedotteen osoitelähteenä Reserviläisliiton jäsenrekisteri
 
Reserviläisliitto verkossa