Jos et näe viestiä, klikkaa tästä
 

Kunniakkaasta Impulssi-sarjastamme ehti vuosina 1994–2019 ilmestyä 30 julkaisua. Nyt on päätösosan aika. Uutiskirjeessä kerromme lisäksi Kuntotestauspäivistä, Liikuntatieteen päivistä ja soveltavan liikunnan kouluttajien superviikonlopusta sekä soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun suosituksista vuosille 2019–2022. Lue myös, miten voit auttaa syömishäiriöiden ehkäisemisessä.

 

KUNTOTESTAUSPÄIVÄT, VALMENNUKSEN EKSTRAPÄIVÄ JA EB PERSONAL TRAINING SUMMIT 2019

Kuntotestauspäivillä 21.–22.3. pohditaan, mitä on laadukas kuntotestaus ja personal trainer -toiminta. Maksuttomassa Valmennuksen ekstrapäivässä lauantaina 23.3. on tarjolla tietoa elämäntapamuutoksen ohjaamisesta, lihasmassa- ja lihasvoimaharjoittelusta sekä kestävyyden kehittämisestä eritasoisilla liikkujilla ja valmennettavilla.

Kuntotestauspäivien jatkoksi järjestämme sunnuntaina 24.3. yhteistyössä Nordic Health Academyn (NHA) kanssa Suomen ensimmäisen Evidenced-based Personal Training Summit -tapahtuman. Renaissance Periodizationin Dr. Mike Israetelin lisäksi puhujana on Weightology.net-sivustoa isännöivä tiedeviestinnän ja EB-valmennuksen supernimi M.S. James Krieger. Renaissance Periodization -tiimistä paikalla ovat PhD James Hoffmann ja PhD Melissa Davis. Kaikilla puhujilla on vahva tieteellinen ote ja laaja käytännön valmennuskokemus. Kuntotestauspäivillä ovat mukana myös Suomen kovimmat kuntotestauksen ja pt-valmennuksen asiantuntijat lihaskuntoharjoittelun, kestävyysliikunnan ja elämäntapamuutoksen alueilta.

Koko nelipäiväinen tapahtuma järjestetään ammattikorkeakoulu Arcadan tiloissa Helsingissä.

Tapahtuma on hinnoiteltu mahdollisimman edulliseksi ja tarjolla on erilaisia osallistumispaketteja. Kannattaa osallistua koko neljän päivän tapahtumakokonaisuuteen 21.–24.3., jolloin hyödyt eniten laajasta ohjelmatarjonnasta! Liittymällä Liikuntatieteellisen Seuran jäseneksi ennen ilmoittautumista, saat tapahtumaosallistumisen huomattavasti edullisempaan hintaan.

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti. Käsittelemme ilmoittautumiset saapumisjärjestyksessä.

#KTP19

TILAA KTP19-LIVESTRIIMI!

Nelipäiväinen kuntotestauksen ja pt-valmennuksen huipputapahtumamme on luonnollisesti parasta paikan päällä nautittuna, mutta mikäli et pääse mukaan, niin tilaa KTP19-livestriimi. Voit seurata pääsalin luentoja suorana verkkolähetyksenä kaikkina päivinä sekä osallistua keskusteluun viestiseinän kautta. Lisäksi saat luentotallenteet käyttöösi tapahtuman jälkeen.

Tarjolla on myös edullinen ryhmälisenssi, jonka välityksellä organisaatiot voivat antaa työntekijöilleen ja oppilaitokset opiskelijoilleen mahdollisuuden seurata livelähetystä omilta päätelaitteiltaan tai vaikkapa isommalla joukolla luentotiloissa.

Lue lisää ja tee livestriimitilaus 12.3. mennessä!

TULE PÄÄKUMPPANIKSI TAI NÄYTTEILLEASETTAJAKSI!

Tarjoamme näytteilleasettajille ja pääkumppaneille erinomaisen mahdollisuuden tavata neljän tapahtumapäivän aikana 21.–24.3. kasvokkain noin 250–400 personal traineria, liikunnan ja kuntotestauksen ammattilaista, valmentajaa, fysioterapeuttia ja muita terveydenhuollon ammattilaisia sekä näiden alojen päättäjiä, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita.

Tervetuloa mukaan pääkumppaniksi tai näytteilleasettajaksi! Lisätietoa eri kumppanuusvaihtoehdoista >>

 

IMPULSSI-SARJAN PÄÄTÖSOSA

LTS:n kunniakkaan Impulssi-sarjan viimeinen osa, Teijo Pyykkösen Maailman istuvin urheilukansa – ihmettelyä liikuntapolitiikan labyrinteissä on ilmestynyt. Erikoistutkija Jouko Kokkonen luonnehtii vuosina 1994–2019 ilmestyneen 30-osaisen sarjan eläneen aina vahvasti ajassa:

”Kun Impulsseja (n = 30) silmäilee, niin osa on lähtenyt hetkestä, osalle on tavoiteltu pitempää elontaivalta. Harva Impulssi on jättänyt ketään täysin kylmäksi. Sarjassa on käsitelty muun muassa alkoholia, byrokratiaa, dopingia, huippu-urheilua, liikuntaa, lähialuesuhteita, mediaa, mielenterveyttä, nationalismia, suomalaisia olympiaunelmia, terveysliikuntaa, toivottua vähäisempää liikuntaa, tutkimusta, urheilujohtajia ja urheilujournalismia.”

Impulssien isä Teijo Pyykkönen toivoo sarjan sinkauttamien kipinöiden ottavan tulta jossakin:

”Vaikka ymmärrys tiedeviestinnän tavoitteista ja mahdollisuuksista on nyt toista kuin Impulssi-sarjan synnyttämisen aikaan, peruskysymys on ennallaan: miten tutkimuksen, politiikan, hallinnon ja arjen näkökulmia yhdistävä asiantuntemus sekä kritiikin salliva keskustelu saadaan valaisemaan liikunnan polkuja? Vanhoilla valoilla kulkijoita kyllä löytyy, mutta nyt tarvitaan jotain kirkkaampaa.”

Uusinta Impulssia myy Tiedekirja hintaan 10 euroa + toimituskulut.

Voit myös ladata Impulssin pdf-version verkkosivuiltamme >>

 

SOVELTAVAN LIIKUNNAN JA VAMMAISURHEILUN SUOSITUKSET 2019–2022

LTS:n koordinoiva Soveltavan liikunnan tutkimus- ja koulutustyöryhmä on saanut valmiiksi valtakunnalliset suositukset soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kehittämiseksi vuosille 2019–2022. Kehittämissuositusten taustalla ovat viime vuosien eri arviointien ja raporttien suositukset sekä Soveltavan liikunnan päivien 2018 huomiot. Suositusten laatimisessa oli mukana noin 140 alan toimijaa, jotka antoivat näkemyksensä suosituksista.

Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun suositukset 2019–2022 on kohdistettu viidelle keskeiselle teema-alueelle:

1. saavutettavuus, esteettömyys ja apuvälineet
2. valtionhallinto ja kunnat
3. kansalaistoiminta
4. koulutus ja osaaminen
5. tutkimus.

Jokaisesta teema-alueesta on annettu kolme suositusta. Suositukset ovat ylätasoisia, sillä tavoitteena on, että vuoden 2019 aikana eri osa-alueiden suosituksia työstetään konkreettisemmiksi toimenpide-ehdotuksiksi.

Suositukset ovat luettavissa LTS:n soveltavan liikunnan sivuilla >>

 

SOVELTAVAN LIIKUNNAN KOULUTTAJIEN JA ASIANTUNTIJOIDEN SUPERVIIKONLOPPU 12.–14.4.

LTS ja Liikuntakeskus Pajulahti järjestävät soveltavan liikunnan järjestöjen kouluttajien ja asiantuntijoiden tapaamisen perjantaina 12.4. Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja esimerkiksi UKK-instituutin liikuntasuosituksista ja soveltavan liikunnan opetuksesta. Ohjelmaan sisältyy myös käytännön demo. Tapaaminen on ennakkoilmoittautuneille maksuton ja sisältää aamukahvin sekä lounaan. Perjantain 12.4. ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät LTS:n verkkosivuilta.

Viikonloppu jatkuu lauantaina 13.4. ja sunnuntaina 14.4. Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry:n organisoimalla soveltavan liikunnan kouluttajille, opettajille ja asiantuntijoille suunnatulla Soveltavan liikunnan verkkokoulutuksella. Lisätietoa 13.–14.4. koulutuksen sisällöistä sekä ilmoittautumisesta löydät VAU ry:n sivuilta.

LIIKUNTATIETEEN PÄIVÄT 28.–29.8.

Liikuntatieteen päivät kokoaa yhteen liikunta- ja terveysalan vaikuttajat, tiedon soveltajat ja opiskelijat liikuntatutkimuksen ja liikuntakentän äärelle. Teemana on ”Liikunta ja liikkuminen monitieteisenä kysymyksenä”. Aloitamme kahdella pääluennolla, jotka johdattelevat tarkastelemaan liikuntaa ja liikkumista uusista näkökulmista.

Keskiviikon 28.8. pääluennoitsijat ovat:

  • Tutkimusprofessori Kiti Müller,
    Nokia Technologies: Monitieteisyys

  • Professori Markku Ollikainen,
    Helsingin yliopisto: Ilmastonmuutos ja ilmastopolitiikka liikkumisen ja liikunnan näkökulmasta

Tapahtuma järjestetään 28.–29.8. Jyväskylässä, Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa. Seuraa LTP19-sivustoa: www.lts.fi/ltp19!

Tervetuloa esittelemään uutta tutkimusta ja osallistumaan tutkimuskilpailuun!

Liikuntatieteen päivät 28.–29.8. ovat loistava tilaisuus tulla esittelemään uutta tutkimusta. Lisäksi alle 35-vuotiaiden on mahdollisuus osallistua tutkimuskilpailuun.

Liikuntatieteen päiville on varattu oma osio tutkijoille, opettajille, kehittäjille ja opiskelijoille liikunta- ja terveystieteellisen tutkimus- ja kehitystyön esittelyyn E-posterisessiona.

Lisätietoa tutkimusesittelystä ja kilpailuun osallistumisesta >>

 

AUTA SYÖMISHÄIRIÖIDEN EHKÄISEMISESSÄ

Oletko urheilija tai tunnetko urheilijan, joka on sairastunut syömishäiriöön (esim. anoreksia, bulimia, epätyypillinen syömishäiriö, ortoreksia) urheilu-uran jossain vaiheessa tai kokenut muita syömisen ongelmia? Elämän Nälkään ry etsii urheilijoita jakamaan kokemuksensa syömishäiriöistä tai syömisen ongelmista.

Kokemustietoa urheilijoiden syömishäiriöistä tarvitaan Oman elämänsä urheilija -projektiin ja samalla voi auttaa syömishäiriöiden ehkäisemisessä. Lisätietoa aiheesta >>

 

LIIKUNTA & TIEDE 1/2019

Maaliskuun alussa ilmestyvässä vuoden ensimmäisessä Liikunta & Tiede -lehden numerossa käsitellään muun muassa lasten ja nuorten liikkumista ja liikunta-aktiivisuutta tuoreen LIITU 2018 -tutkimuksen ja Tuloskortti 2018 sekä sovelletun liikunnan näkökulmista.

Tilaajat ja LTS:n jäsenet voivat lukea lehteä myös näköisversiona verkossa. Kaikki vuosina 2008–2018 julkaistut vertaisarvioidut tutkimusartikkelit löytyvät verkkosivuiltamme.

Hyvä vuosikertatilaaja, muistathan uusia L&T-lehden tilauksesi. Suosittelemme vaihtamaan lehtitilauksen LTS:n jäsenyydeksi, jolloin saat lehden jäsenetuna!

 

UUTISIA LTS:N TOIMISTOLTA

Laskutus
Talousjärjestelmän muutoksesta johtuen emme ole vielä lähettäneet vuoden 2019 jäsen- tai lehtitilauslaskuja.

Julkaisujamme voi ostaa Tiedekirjasta
Olemme siirtäneet julkaisumyyntimme Tiedekirjan verkkokauppaan ja Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan kivijalkamyymälään.

 

VÄITÖKSET

TtM Tiia Kekäläisen gerontologian ja kansanterveyden väitöskirjan "Leisure activities and well-being in midlife and older age: with special reference to physical activity and resistance training" tarkastustilaisuus pidetään 8.3.2019 klo 12 Jyväskylän yliopistossa (Seminaarinmäki, L304).

LitM Eileen McEvoyn liikuntapedagogiikan väitöskirjan "Professional Journeys and Research Lives of Physical Education Teacher Educators" tarkastustilaisuus pidetään 22.2.2019 klo 12 Jyväskylän yliopistossa (Seminaarinmäki, Seminarium S212).

FM Jukka Ahosen väitöskirja "Kolme kriisiä ja kansalliset rahapelit - Yhteiskunnallisten murroskausien vaikutus suomalaisen rahapelijärjestelmän muotoutumiseen" tarkastettiin 25.1.2019 Helsingin yliopistossa.

FM Maria Rantalan väitöskirja ”Ylös, ulos ja lenkille! Suomalaiset kuntoliikuntajärjestöt ja liikuntakampanjajulisteet vuosina 1941–2010” tarkastettiin 12.1.2019 Turun yliopistossa.

Listaus liikunta- ja terveystieteiden tuoreista ja tulevista väitöstutkimuksista suomalaisissa yliopistoissa löytyy myös LTS:n verkkosivuilta.